Olasz és magyar ételkülönlegességekkel, hétköznapokon napi menüvel és családbarát részleggel várjuk Budapest II. kerületében, a Pál-völgyi barlangtól 200 méterre.
Az Assisi Étterem barátságos légkörben szeretettel várja a családokat, cégeket, baráti társaságokat egy kellemes ebéd, vagy vacsora eltöltésére.
amindenes.blog.hu:
Nekem továbbra is az általános iskolai menzás spagetti darált husival és reszelt sajttal a kedvenc... (2015.04.21. 20:24)A három leggyorsabb tészta
Szentgyörgyhegyi:
Szerintem, és olaszok szerint is a kávé a legfontosabb.
Jó piskótát, még olaszt is, majdnem minden... (2014.02.13. 19:25)Édes kis semmiség
Ha naponta használjuk néhány havonta élezni kell - erre sokan nem gondolnak. Abból is le lehet mérni, hogy milyen gondos egy háziasszony és milyen fontos számára az otthoni konyha, hogy mennyire élesek a kései.
Akinek már volt dolga igazán éles késsel, annak nem kell mélyrehatóan bizonygatni, hogy mennyivel könnyebb éles késsel dolgozni. A hétköznapokban fel sem tűnik, hogy eltompul az otthoni egy-két kedvenc kés (mert minden, a konyhában nem csak a hűtő és a mikró között ingázó embernek bizonyára van kedvenc kése - ha nem legyen!) éle, mert általában néhány félresikerült helyzetet kivéve folyamatosan veszti el az élét a kés.
Nem - mint az elején írtam -, pár havonta, hanem sokkal gyakrabban kell élezni, lehetőleg élező acéllal, aminek használatát az alábbi videó egészen jól szemlélteti (a 8. perc után):
(Na most érdemes körülnézni a konyhában, hogy van-e egyáltalán otthon igazán éles kés, és ha tényleg nincs, ajánlom, hogy próbáljon legalább egyet megélezni. Nagyon nagy a különbség. Sokfelé tapasztaltam, hogy szinte bottá csorbult pengével próbálják a húst szeletelni, na abból is inkább trancsírozás lesz.)
Sokféle késsel dolgozom az éttermi konyhán, szeletelő, vágó, kenyérvágó, csontozó, filéző és persze a séfkés. Otthonra teljesen megfelelnek a középkategóriás kések, de a készletben kaphatókat nem ajánlom. Egy jó kés legyen otthon, azzal nagyon sok mindent meg lehet oldani és az legyen legalább 20 cm-s. Az étteremben 23 cm körüli élhosszúságú séfkést használok, otthonra a kisebb is elég. Ha sokáig szeretné használni, ne vágjon vele forró ételeket és savas dolgokat!
Kérdezték már tőlem, hogy hogyan lehet olyan gyorsan darabolni, mint a tévében a főzős műsorokban látható. Egyszerűen, aki sokat csinálja, megszokja, rájön, mit hogyan fogjon, hogy ne vágja meg magát, illetve csak ritkán. Olyan szakáccsal még nem találkoztam, aki nem vágta meg a kezét, én is évente kétszer megvágom magam, általában egymást követő napon, és akkor le van tudva arra az évre.
És, hogy mennyit költsünk egy késre? Jó késre, illetve megfelelőre nagyjából ezer forintot centinként, tehát egy jó séfkés nagyjából 20 ezer forint, de elsőre akár érdemes elmenni valamelyik hipermarketbe és megvenni az 5-7 ezer forintost. A kezdethez teljesen megfelel.