Háromféle citrus levét facsarom bele, de ha ez még nem elég, mehet bele egy kis méz is - attól teljesen megbolondul.
Valójában a csirkemell csak feltét, az igazi ízét a citrom, a narancs, a lime és a méz adja. Markánsan különböző ízekről van szó, ezért figyelni kell, hogy mindenből csak annyi kerüljön bele, hogy az egyik íz ne nyomja el a másikat. Ha eltaláljuk a megfelelő arányt nagyon jól tudnak harmonizálni az amúgy furcsán összeillő hozzávalók. Általában különféle salátákat használok alapnak: ruccola, radicchio, jégsaláta, lolo - ezeket teszem bele, de ízlés szerint sok mindent elbír. Manapság nagy divat olyan ételeket kreálni, amikről már messziről látszik, hogy ettől nem leszek kövérebb. Ez a saláta, meg szinte az összes saláta alkalmas arra, hogy könnyű ételként bárki, bármikor fogyaszthassa, kifogás nélkül. Azért, ha ebédként tálalom mindig egy tartalmasabb levest, például egy ragulevest készítek hozzá.
Ha nem citrusos csirkesalátát csinálok, akkor is valami olivaolajos dresszinges salátát rakok össze (kivéve a cézár salátánál, ami egy szardellás, majonézes, kicsit nehezebb étel). Amúgy, amikor salátában gondolkodunk nem feltétlenül kell ragaszkodni a leveles salátákhoz. Nagyon finom salátát lehet készíteni avokádóból, mangóból, szójacsírából, kis édes chilit is teszek bele, ezzel például egy marinált tonhal jól harmonizál, csak igazából sushi-minőségű tonhalat kell használni, hajszál vékonyra szeletelve, bepácolva szójaszószba, osztrigaszószba, fokhagymába és úgy nyersen, sushiként megy a salátába.
Nagyon finom!