Assisi Étterem

Assisi Séfje

Konyhai érdekességek, finomságok, receptek, olasz ételek és hangulat, némi ferences kötődéssel Assisi felé.

Egy falatnyi Itália

assisietterem.hu

Olasz és magyar ételkülönlegességekkel, hétköznapokon napi menüvel és családbarát részleggel várjuk Budapest II. kerületében, a Pál-völgyi barlangtól 200 méterre.

Az Assisi Étterem barátságos légkörben szeretettel várja a családokat, cégeket, baráti társaságokat egy kellemes ebéd, vagy vacsora eltöltésére. 

1025 Budapest,
Szépvölgyi út 176.

Asztalfoglalás:
+36-1/400-82-60

Nyitva tartás: H-V 11-22
asztalfoglalas@assisietterem.hu

Értékelj minket!

Friss topikok

  • amindenes.blog.hu: Nekem továbbra is az általános iskolai menzás spagetti darált husival és reszelt sajttal a kedvenc... (2015.04.21. 20:24) A három leggyorsabb tészta
  • Szentgyörgyhegyi: Szerintem, és olaszok szerint is a kávé a legfontosabb. Jó piskótát, még olaszt is, majdnem minden... (2014.02.13. 19:25) Édes kis semmiség

Címkék

Archívum

Ferenc, az Assisi Étterem séfje

2014.02.17. 12:18 Assisi


Citrusos csirkesaláta

Címkék: csirke saláta sushi citrom narancs

Háromféle citrus levét facsarom bele, de ha ez még nem elég, mehet bele egy kis méz is - attól teljesen megbolondul.

citr.jpg

Valójában a csirkemell csak feltét, az igazi ízét a citrom, a narancs, a lime és a méz adja. Markánsan különböző ízekről van szó, ezért figyelni kell, hogy mindenből csak annyi kerüljön bele, hogy az egyik íz ne nyomja el a másikat. Ha eltaláljuk a megfelelő arányt nagyon jól tudnak harmonizálni az amúgy furcsán összeillő hozzávalók. Általában különféle salátákat használok alapnak: ruccola, radicchio, jégsaláta, lolo - ezeket teszem bele, de ízlés szerint sok mindent elbír. Manapság nagy divat olyan ételeket kreálni, amikről már messziről látszik, hogy ettől nem leszek kövérebb. Ez a saláta, meg szinte az összes saláta alkalmas arra, hogy könnyű ételként bárki, bármikor fogyaszthassa, kifogás nélkül. Azért, ha ebédként tálalom mindig egy tartalmasabb levest, például egy ragulevest készítek hozzá.

DSC_6452.jpg

Ha nem citrusos csirkesalátát csinálok, akkor is valami olivaolajos dresszinges salátát rakok össze (kivéve a cézár salátánál, ami egy szardellás, majonézes, kicsit nehezebb étel). Amúgy, amikor salátában gondolkodunk nem feltétlenül kell ragaszkodni a leveles salátákhoz. Nagyon finom salátát lehet készíteni avokádóból, mangóból, szójacsírából, kis édes chilit is teszek bele, ezzel például egy marinált tonhal jól harmonizál, csak igazából sushi-minőségű tonhalat kell használni, hajszál vékonyra szeletelve, bepácolva szójaszószba, osztrigaszószba, fokhagymába és úgy nyersen, sushiként megy a salátába.

Nagyon finom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assisi.blog.hu/api/trackback/id/tr365818134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása