Assisi Séfje

Konyhai érdekességek, finomságok, receptek, olasz ételek és hangulat, némi ferences kötődéssel Assisi felé.

Egy falatnyi Itália

assisietterem.hu

Olasz és magyar ételkülönlegességekkel, hétköznapokon napi menüvel és családbarát részleggel várjuk Budapest II. kerületében, a Pál-völgyi barlangtól 200 méterre.

Az Assisi Étterem barátságos légkörben szeretettel várja a családokat, cégeket, baráti társaságokat egy kellemes ebéd, vagy vacsora eltöltésére. 

1025 Budapest,
Szépvölgyi út 176.

Asztalfoglalás:
+36-1/400-82-60

Nyitva tartás: H-V 11-22
asztalfoglalas@assisietterem.hu

Értékelj minket!

Friss topikok

  • amindenes.blog.hu: Nekem továbbra is az általános iskolai menzás spagetti darált husival és reszelt sajttal a kedvenc... (2015.04.21. 20:24) A három leggyorsabb tészta
  • Szentgyörgyhegyi: Szerintem, és olaszok szerint is a kávé a legfontosabb. Jó piskótát, még olaszt is, majdnem minden... (2014.02.13. 19:25) Édes kis semmiség

Címkék

Archívum

Ferenc, az Assisi Étterem séfje

2014.02.19. 09:11 Assisi


Tíz perces ebéd Mexikóból, magyar módra

Címkék: csirke tortilla Mexikó

Gyors, finom és mégsem hizlal. Az egyszerű változatát fűszeres tejföllel készítem, de lehetne guacamoleval is, úgy egy kicsit összetettebb a quesadilla.

DSC_6447.jpg

Az alap tortillát nyugodtan vegyük meg valamelyik nagyobb üzletben, szeleteljük csíkokra a bele szánt zöldségeket (ízlés és kreativitás szerint mehet bele sokféle) és a húst, majd tegyük fel melegedni a tortillát. A piruló hagymára mennek a csirkemell csíkok és a fűszerek. Szoktam tenni bele chilit is (akár édeset), és habár nem annyira mexikói a római kömény, itt nagyon jól harmonizál az ízekkel. 

Az egyszerűbb változatához fűszeres, fokhagymás tejfölt keverek, de lehetne guacamolét is csinálni, ami avokádóból készül.

A hozzávalókat összehalmozom a tortilla lap közepére, teszek rá a fűszeres tejfölből, megy rá reszelt sajt, majd összehajtom és tálalásnál teszek rá még egy kis tejfölt, díszítem és figyelem a mosolyokat. Tíz perces ennivaló és talán mindenki szereti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assisi.blog.hu/api/trackback/id/tr515821952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása