Gyors, finom és mégsem hizlal. Az egyszerű változatát fűszeres tejföllel készítem, de lehetne guacamoleval is, úgy egy kicsit összetettebb a quesadilla.
Az alap tortillát nyugodtan vegyük meg valamelyik nagyobb üzletben, szeleteljük csíkokra a bele szánt zöldségeket (ízlés és kreativitás szerint mehet bele sokféle) és a húst, majd tegyük fel melegedni a tortillát. A piruló hagymára mennek a csirkemell csíkok és a fűszerek. Szoktam tenni bele chilit is (akár édeset), és habár nem annyira mexikói a római kömény, itt nagyon jól harmonizál az ízekkel.
Az egyszerűbb változatához fűszeres, fokhagymás tejfölt keverek, de lehetne guacamolét is csinálni, ami avokádóból készül.
A hozzávalókat összehalmozom a tortilla lap közepére, teszek rá a fűszeres tejfölből, megy rá reszelt sajt, majd összehajtom és tálalásnál teszek rá még egy kis tejfölt, díszítem és figyelem a mosolyokat. Tíz perces ennivaló és talán mindenki szereti.